Is je verbouwing nou eens klaar?
“Ja joh, tot én met de plinten.”

Dus jij noemt jezelf journalist?
“Klopt, en nog een constructieve ook.”

Schrijf / fotografeer je nog?
“Jazeker.”

Wat doe jij hier?
“Dat vraag ik me ook regelmatig af; meestal gewoon een beetje kijken, sfeer voelen, luisteren en proberen mijn bijdrage te leveren. Als ik iets in opdracht doe of over iets of iemand publiceer dan maak ik dat vooraf kenbaar.”

Ben je nog betrokken bij Wattnu?
“Nee. Als een van de grondleggers en mede-oprichters was ik van 2011 tot en met de realisatie van het eerste project en de oprichting van de coöperatie in 2014 de communicator, verbinder en naamgever van Watt? Nu! Bussum.”

Wat was jouw beste tijd?
“Die gaat nog komen! O, sportief gezien … uhm 1.48.22 op de halve marathon van Egmond in 2006 en 7.52 op de 2.000 meter ergometeren.”

Kan jij voetballen?!
“Ligt er aan met wie je me vergelijkt; thuis vinden ze natuurlijk van niet maar ik heb er veel plezier in en verstand van;”

Geef je nog training?
“Wel leefstijltraining maar helaas geen voetbaltraining meer. En met Let’s play trimbal ben ik gestopt vanwege een hardnekkige blessures aan mijn linkerkant.”

Waar heb jij nou verstand van?
“Van voetbal dus; en verder van wat of wie wel of niet werkt (time-, en motivatiemanagement), wat stressvol is voor mensen (én hoe dit op te lossen) en verder pretendeer ik niks maar zoek ik het op, vraag ik door en neem ik mijn vak serieus. Ik ben dan ook al (met een korte onderbreking) 25 jaar lid van de NVJ.”

Welke vakbladen lees jij?
“Onze Taal, Binnenlands Bestuur, Landschap NoordHolland. Movisie. Down to earth. Villamedia. Ajax magazine.”

Wat is er met dat schattige meisje gebeurd?
“Die is gelukkig thuis. Gelukkig hebben wij de foto nog.”

Alles goed?
“Nee.”

Ben je niet een beetje te streng voor jezelf?
“Klopt.”

Geef je garantie?
“Ik ben geen product dus ‘we’ doen aan correctie & reflectie; maar in het verleden behaalde resultaten bieden natuurlijk wel een behoorlijk duidelijke inkijk in mijn invloed op de toekomst.”

Wat vind je zelf dat je goed kan?
Wat ik al mijn hele leven doe: observeren, signaleren, onderzoeken, strategie bepalen, plannen, structuren neerzetten en er samen het beste van maken.

Wat zou ik (of jij) kunnen zeggen?

  • Denk niet in hokjes maar in hartjes, schatjes.
  • Kijk verder dan je ego groot is.
  • O, oké, interessant.
  • Inderdaad, wie is ik?
  • FF serieus nu, focus.
  • If you think you’re too small to be effective, you have never been in bed with a mosquito.*

*copy, paste van Cathy en Bo Bradshaw die ik zomer 2005 in Mae Sot (Thailand) heb ontmoet toen ik daar voor Handicap International op reportage was.

Werkwijze

Contact