Yay, Frenkie is geblesseerd!

Nu maken ‘we’ serieus kans op EK winst!

Wtfaq Ilse?! De beste speler van het veld geblesseerd en jij vindt dit goed nieuws?!

Ja idd. Die blessure van Frenkie is het goed nieuws voor ‘ons’.
Wacht, Frenkie, sorry, laat ’t me uitleggen.
I know, dit doet pijn… zomaar weggejuigd worden, dat verdien je niet. In tegendeel.

Voor de duidelijkheid jongen(s): ik vind Frenkie geweldig. Als voetballer. Als mens. Topguy.
Denk ik. Ik heb natuurlijk geen idee; ik ken hem alleen van online en de beeldvorming.

Maar ff serieus nu. Waarom ik denk dat we beter af zijn zonder Frenkie op het middenveld?

Hij wordt te zeer bewonderd. Je ziet het gebeuren: zijn medespelers kijken naar hem, weten niet wat ze zien en vergeten zelf helemaal in actie te komen. Gevolg: ze lopen niet, ze creëren te weinig, wachten teveel af en Frenkie maar dribbelen met de bal, zoekend naar een gaatje in de verdediging. Dat speelt niet lekker en levert (te) weinig dynamiek op. Bekijk de stats maar.

Tekst & beeld copyright © Ilse Vlaming.