Geboren in de achtertuin van Amsterdam (Amstelveen), opgegroeid in Zwaagdijk-Oost, West-Friesland. Van jongs af aan was ik altijd buiten, in het groen of bij de paardenvereniging te vinden. Ik heb gestudeerd in Utrecht, vijftien jaar in Amsterdam gewoond, een jaar in Nieuw Zeeland en tussendoor veel in mijn eentje gereisd. Sinds 2006 ben ik samen met Jan, sinds 2009 wonen we samen met onze twee jongens, hond, kat en konijn in een rijtjeshoekhuis uit de jaren zeventig dat we de afgelopen jaren eigenhandig compleet hebben verbouwd en verduurzaamd.

Ik ben opgeleid tot journalist (dagbladjournalistiek, sport / nieuwsredactie), fotograaf (reportage), voetbaltrainer (JO / MO O12) en leefstijlcoach (specialisatie stress- en motivatiemanagement / planning).

Sinds 2008 werk ik samen met mijn partner in bureau plan d.nu. De d. staat voor duurzame development doen met hart voor mens, dier, milieu en maatschappij. Hoofd, hart en handen verbinden en in beweging brengen voor meer gelijkheid tussen mensen en in de maatschappij.

Journalistiek werk gedaan voor:
Noord-Hollands Dagblad, streekredactie dagblad voor West-Friesland: journalist, verslaggever.
ANP (sport en stadsredactie): journalist, verslaggever.
Medisch Contact: journalist, nieuwsredacteur.
Noord-Amsterdams Nieuwsblad: hoofdredacteur (wekelijks verschijnend, oplage 80.000).
Freelance klussen voor bedrijven & verenigingen: Jumbo Supermarkten, Procore Huisvesting- en Facility management, UPC, Buurtwerk Oost, Zone 3, SKH, Humanitas, gemeentes Bussum & Hilversum, Omgevingseducatie, wielren- en voetbalvereniging. Werkzaamheden variërend van het schrijven van reportages, interviews, achtergrondartikelen en columns, tot het samenstellen, coördineren en schrijven van jaarverslagen, nieuwsbrieven en magazines. Eindredactie, coördinatie en coaching freelancers.
– zomer 2005: foto’s en artikelen n.a.v. reis naar Myanmar en vluchtelingenkamp (Handicap International).

Projectwerk:
2009 – 2014: initiatief en organisatie de Groene Giraf landelijke stimuleringsprijs voor meer duurzaamheid in de kinderopvang.
2009 – 2014: lid milieuraad Bussum (initiatief en organisatie publieksacties, duurzaamheid advies gemeente Bussum).
2011 – 2014: initiatiefnemer, mede-oprichter en naamgever energiecoöperatie Watt Nu Bussum (nu Wattnu GM).
2015 – 2021: verbouwen en verduurzamen eigen huis en tuin (van 90m2 naar 150. Van energielabel F naar A+. Van grijs naar groen).
2016 – 2021: voetbaltrainer / coach O12 JO + MO, gediplomeerd pupillentrainer KNVB.
2018 + 2019: pleeggezin (24/7 crisisopvang).
2020 – 2022: algemeen bestuurslid voetbalvereniging SDO Bussum (vrz communicatiecommissie).
2021 – 2022: Let’s play 10 minutes a day! Online workout met de bal, leefstijl planning en coaching.
2022 – > ontwikkeling ECO CHECK tool, een webapplicatie waarmee teams hun groene en sportieve doelen (SDG’s) kunnen onderzoeken en prioriteren. De tool creëert bewustwording, laat zien wat goed gaat, waar kansen liggen en met welk doel het team aan de slag wil gaan. De tool werkt, nu de websites nog;) 2023 ontwikkeling website degroenegiraf.nl en ecochecktool.com.

Anderen over mijn werk in bureau plan d.nu:
“Ilse is initiatiefrijk en volhardend. Ze is een duurzame ondernemer die inspireert, aanspoort en faciliteert. Ze heeft een enorm netwerk waarbinnen haar communicatieve kwaliteiten heel goed tot zijn recht komen – ze bereikt iedereen die nodig is om een goed idee van de grond te krijgen. Samenwerken met Ilse werkt!

“Ilse heeft voor ons bedrijf langdurig de externe communicatie verzorgd. Met Ilse is het erg prettig samenwerken. Ze is creatief in haar werk, heeft een door en door duurzaam hart, is punctueel en komt altijd haar afspraken na.”

“Ik werk met Ilse heel prettig samen en heb haar leren kennen als een sociaal en bevlogen iemand die vol creatieve ideeën zit en deze ook (samen met anderen) weet te realiseren.”

“Ilse haar kracht ligt in het vertalen van abstracte concepten naar herkenbare en vooral ook aansprekende zaken voor verschillende doelgroepen. Dit komt perfect samen in haar bureau plan d.nu. Haar enthousiasme is groot, net als haar kennis en inzicht.”

“Ilse onderneemt snel actie, werkt gedreven en persoonlijk. Daardoor verliepen de contacten met de BSO vlot en waren de kinderen en leerkrachten oprecht onder de indruk van haar commentaar op de verhalen n.a.v. de Dag van de Duurzaamheid.”

Over mijn coaching / interviewen:
“Met Ilse in gesprek zijn geeft een gevoel van oordeelloos en oprecht vertrouwen. Ilse is een omdenker pur sang – het glas is immer halfvol. Ze is bedachtzaam, luistert, coacht. Zowel op details als op grote lijnen. Enthousiast, passievol en warm.”

“Ik wist dat mijn faalangst me tegenhoudt, maar door jouw vragen werd me duidelijk hoe groot de invloed ervan eigenlijk is op mijn functioneren. Wat veel indruk maakte is hoe simpel de oplossing was. Ik had het alleen nog nooit op die manier ingezien. Door jou doorvragen heb ik nu veel duidelijker wat ik wil, voel ik me een stuk vrijer en beter in staat mijn doelen te realiseren.”

“Ilse stelt goede vragen, denkt en voelt met je mee maar is ook kritisch en geeft je een zetje in de goede richting als dat nodig is. Ilse is ontzettend eerlijk en windt er geen doekjes om. Dat kan soms confronterend zijn, maar het zet je wel aan het denken waardoor er dingen in beweging komen.”

“Ik heb Ilse als coach ingehuurd omdat ik vastliep in een bepaald patroon. Dankzij haar manier van luisteren en doorvragen, kwam ik snel tot nieuwe inzichten. Heel waardevol vond ik het ook dat we samen een moeilijk gesprek hebben geoefend, daardoor voelde ik me veel zekerder, durfde ik het gesprek aan en ging ik het redelijk ontspannen in.”

“Ilse is in staat om vanuit een respectvolle houding de ander te spiegelen en doet dat op een vriendelijke manier door het stellen van mooie open vragen. Je bent oprecht geïnteresseerd en denkt actief mee. Het gesprek bracht mij een groot inzicht wat heel voor de hand liggend was maar wat ik niet zag. Door dit inzicht durfde ik daarna een grote stap te zetten.”

“Ontzettend bedankt voor de afgelopen 6 weken. Een van de grote dingen die naar voren kwam, is dat ik erg in de actiemodus zit, ook richting mijn vriend. Zo coördineer ik het huishouden, de zorg, vertel ik hem wat hij moet doen, maar irriteert het mij tegelijkertijd dat hij zelf het initiatief niet neemt. Door veel door te vragen liet je mij realiseren dat ik ook diegene ben die het in stand houdt, omdat ik mijn vriend niet de mogelijkheid geef het zelf op zijn manier te doen. Wat ik heel fijn vond, is dat je mij dat gesprek liet oefenen. Dit zorgde ervoor dat ik het gesprek met mijn vriend rustig en met vertrouwen in ging.”

“Wat je (Ilse) heel goed kan is door middel van vragen stellen iemand anders te laten nadenken. Je droeg geen één keer een oplossing aan maar bleef wachten tot ik zelf met antwoorden kwam. Je liet me luisteren naar mijn eigen gevoel, dat ik blijkbaar al langere tijd negeer. Ik durfde het te erkennen en weet nu ook hoe ik er iets mee kan doen.”

Connect met mij via LinkedIn of mail me als je samen aan iets wil werken.