Ilse Vlaming, a.k.a. de Groene Giraf.

Trainer | coach | professioneel vragensteller | beeldmaker | conceptdenker én realisator.

Niet blij? Bel mij.

Ik ben opgeleid tot journalist, fotograaf, trainer, coach (voetbal en leefstijl) en Montessorijuf (geen diploma). Ik ben sinds 2003 eigen baas, ‘eigenaar’ van een Groene Giraf (2009 – heden), mede-oprichter en naamgever van een lokale energiecoöperatie (Wattnu.org 2011 – 2014) en samen met Jan Meijering ontwikkelaar van de ecochecktool.com (een in eigen beheer gemaakte webapplicatie waarmee teams hun leefomgeving en leefstijl kunnen onderzoeken, analyseren en aanpassen op gedeelde motivatie en gezamenlijke doelen).

Kort door de bocht mijn achtergrond: ik ben in de jaren zeventig geboren in de achtertuin van Amsterdam en opgegroeid in de ‘nieuwe nieuwbouw’ van Zwaagdijk-Oost (West-Friesland). Destijds een klein boerenlintdorp met een enorme kerk, een kroeg en een voetbalvereniging. Als kind was ik altijd buiten of op de boerderij van de overburen te vinden. Op mijn tiende kreeg ik de zorg voor een pony die we stalden bij rijvereniging Drechterland in Westwoud. Dankzij de verenigingsvorm (voor, door en met elkaar al het (stal)werk doen) werd ponyrijden ook voor mensen met minder geld bereikbaar. Dit gegeven, plus een aantal familiedrama’s (scheiding ouders, faillissement familiebedrijf, ruzies) en de wereldreizen die ik alleen maakte, inspireren me tot op de dag van vandaag om dingen zelf te doen en te laten.

Ik heb gestudeerd en gewoond Utrecht, IJsselstein, Amsterdam en Nieuw-Zeeland. Sinds 2009 woon ik in Bussum Zuid samen met ‘mijn’ drie mannen, hond en kat in een rijtjeshoekhuis uit 1968 dat we de afgelopen jaren eigenhandig en gelukkig met veel hulp van familie compleet hebben ge- en verbouwd. Lang verhaal lekker kort: ons huis is dubbel zo groot en geüpdatet van een F naar een A label. Plus de tuin is van compleet grijs naar allerlei kleuren groen verschoten.

Qua werk: ik ben sinds 2003 zelfstandig ondernemend.

Je kan me inhuren

Contact