Ai, eten of gegeten worden?

Shakespeare vroeg het ons al af: 2 bee or not 2 bee(s)*. Vierhonderd jaar verder zijn ‘we’ zo overduidelijk en alom aanwezig en hebben ‘we’ het zo ver geschopt dat ons voortbestaan in de kern wordt bevraagd.

Ai. Chat GPT. Claude and Gemini… ‘nieuwe’ technologieën moet je vooral de baas blijven. Dat laatste doe je, is mijn ervaring, voornamelijk door het beest in de bek te kijken en het te temmen door het te leren kennen.

Op de foto ex-schaatser Ben van den Burg tijdens een media-event over AI in Beeld en Geluid.
Wie the guy in the back is weet ik niet, vandaar dat ik hem onherkenbaar heb gefotografeerd en geen credits kan geven.

Tekst en foto © Ilse Vlaming.

* je kent hm vast wel, t’is die guy van to be or not to be. Leer meer: https://nl.wikipedia.org/wiki/William_Shakespeare

Ha(ai)i! Ik ben echt. Ik besta: je kunt mij bellen en inhuren voor:

– mijn ideeën, verrassende oplossingen, raad en ongevraagde advies;
– (opdrachten / groepswerk i.c.m.) de ECO CHECK tool;
– commentaar, duiding of vertaling bij werkgerelateerde of persoonlijke situaties;
– gespreksleiding / gastlessen / presentaties / workshops;
– personal interviewer / trainer / coach;
mijn kijk op zaken (in tekst en beeld).

ik ben opgeleid en heb gewerkt als journalist, fotograaf, trainer en coach. Ik ben goed in het formaliseren van abstracte ideeën, ik zie wat nodig is om communicatie duurzaam te doen slagen en verbind menskracht aan projecten of een goed idee. Daarnaast werk ik graag hands-on mee.

Bekendste werkvoorbeeld (naast de Groene Giraf) is Wattnu.org, de lokale energiecoöperatie in Gooise Meren. Ik ben daar, samen met 2 andere milieuraadsleden de grondlegger van en vormde samen met 8 anderen de projectgroep die het eerste project heeft gerealiseerd (van 2011 – 2014).
Mijn rol in het geheel? Bepalend en onmisbaar. Net als die van de anderen vrijwilligers in de beginfase. Ik kan gerust zeggen dat Wattnu niet had bestaan als ik er niet bij betrokken was geweest: al was het maar omdat ik naamgever ben en weet hoe de beginfase verliep.

Of ik nog bij Wattnu.org betrokken ben?! Nee, helaas heb ik geen tijd meer voor onbetaald werk. Ik werk freelance en geïnteresseerd in werk in de sectoren: sport, openbaar bestuur, media, onderwijs, kinderopvang, sociaal domein of het commerciële veld of een vriendelijke overname van de Groene Giraf. In the mean time: interesse om samen te werken? Let’s find out dat dat werkt!

Contact