De ECO CHECK tool maakt kiezen voor de toekomst makkelijker. Deze door mij en Jan Meijering (sinds 2024 Xlence) ontwikkelde webapplicatie helpt teams bij het onderzoeken en analyseren van hun leefomgeving en leefstijl om vervolgens als team stappen te zetten naar uitvoering.

Zo werkt het:

Stap 1: onderzoeken

Tablet

Aan de hand van tientallen vragen onderzoeken teams hun leefomgeving en leefstijl. De vragen creëren bewustwording en geven handelingsperspectief.

Stap 2: overleggen

Klas

Wat vind jij belangrijk? En waarom? Geef per vraag je mening, motivatie of voorstel om het anders te doen. Zijn alle vragen beantwoord? Op naar stap 3!

Stap 3: analyseren

De tool

Bekijk en bespreek de resultaten in groepjes of centraal (via het digibord). De statistieken laten zien wat goed gaat, wat anders kan én waarmee het team aan de slag wil gaan. Helder? Stap 4 is ook leuk:

Stap 4: inspireren

Desktop

Gebruik de resultaten voor (SDG) verslaglegging én om nieuwe doelen te stellen. Door te vertellen wat jullie doen of gaan doen inspireer je anderen én maak je het makkelijker om door te gaan op de ingeslagen weg.

Das handig!

In de ECO CHECK tool staan standaard thema’s voor je klaar.

De webapplicatie is saas, je kunt de ECO CHECK tool natuurlijk op alle devices (mobile, tablet, laptop, digibord) met internetverbinding gebruiken.

Nieuwsgierig?
Vraag de demo aan.

Of neem gelijk contact op via ilse@degroenegiraf.nl als je de ECO CHECK tool of de Groene Giraf in wilt zetten voor jouw onderneming.

We doen je graag een passend voorstel.